Norgesferie!

Eg har i mange år jobba med arrangement der eg tek damer med på tur ulike stader i Sogn og Fjordane. Konseptet er utrulig enkelt: vi skal ete god mat, gå på fjelltur, bade i sjøen, gjere yoga, bu på flotte hotellrom og det aller viktigaste: bygge relasjoner til kvarandre. Dei fleste av desse arrangementene har eg lagt til...

Eikum Hotell

25.04.2021

"Hotelldrift og himmelpudding" er tittelen på boka som ligg framfor meg. - Vi har hatt hundre år med opne dører, seier Ståle Kjos-Wenjum, 4. generasjons drivar på det tradisjonsrike hotellet Eikum Hotell i Hafslo. Han tek ein slurk av kaffien og ser ut vindauge. - Vi har husa store selskap med konfirmasjonar, bryllaup, barnedåper, konferanser og...

Bakar-Jon

21.04.2021

Det er noko med lukta av nystekt bakverk, det tek meg rett attende til læretida som konditor. Når eg lukker auga og let kanelbollar, havrebrød og tebriks fylle nasa, kan eg kjenne kjølig morgonluft mot huda og høyre fuglane kvitre muntert. Inntrykka eg tok inn på veg til jobb kl 0430, sommaren eg arbeidde på Lie Nilsen i Bergen, har...

Eg er oppvokst ved kysten, og elsker havet. Det er noko med å sjå himmel møte hav som er så tilfredstillande at eg ikkje kan skildre det med ord. Havet rommer ei anna verd. Det gjer himmelen også. Eg blir roleg innvending av å sjå horisonten langt der ute, utan egentlig å vite kvifor. Men det spelar heller inga...